ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Υπουργός Εμπορίου: Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Σε ρυθμούς εορτών κινούνται αγοράστρια και καταναλωτές και οι εταιρείες ετοιμάζονται για τη γιορτινή «ανάσα» ρευστότητας

Επιφυλακτικά περιγράφει τις τιμές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, διαψεύδοντας την αύξηση 20% που ανακοίνωσε το ΙΝΚΑ και συγκρίνοντας τα στοιχεία της ΙΕΛΚΑ, σύμφωνα με τα οποία τα γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα δεν είναι ακριβότερα σε σχέσης με το εξωτερικό.

«Στην {περίπτωση} της Τουρκίας, οι περσινές τιμές διατηρήθηκαν και σε ορισμένες περιπτώσεις οι ίδιες αλυσίδες μειώνουν την τιμή, ενώ για το αρνί είναι 10 ευρώ και για το κατσίκι – 11 ευρώ», λέει ο Αναγνωστόπουλος.

Χριστουγεννιάτικο εμπόδιο: ισχύει από 13 Δεκεμβρίου – τι περιλαμβάνεται

Να θυμίσουμε ότι το INKA υπολογίζει ότι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα κοστίσει περίπου 20%, ακριβότερα από πέρυσι.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση καταναλωτών αναφέρει ότι έχει κάνει έρευνας τιμών και προκύπτει ότι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα κοστίσει περίπου 147,15 ευρώ, ενώ πέρσι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα ίδια είδη κόστισαν 119,25 ευρώ. Επιπλέον, τονίζεται ότι στον υπολογισμό του κόστους δεν περιλαμβάνεται η τιμή του ελαιολάδου, του ρεύματος και των λεμονιών.
Οι παρακάτω τιμές αναφέρονται αναλυτικά για τραπέζι 4 ατόμων:

2 κιλά γαλοπούλα (11 ευρώ το κιλό) 22 ευρώ

2 κιλά παϊδάκια (13 ευρώ το κιλό) 26 ευρώ

1 κιλό λουκάνικο (9 ευρώ το κιλό) 9 ευρώ

Ντομάτες 300 γραμμάρια (2,5 ευρώ το κιλό) 0,75 ευρώ

Αγγούρι 1×0,70 ευρώ

Φρέσκο ​​κρεμμύδι ανά μάτσο 0,70 ευρώ

Χάρτης λάχανου 1,5 ευρώ

Καρότα (2 το κιλό) 1 ευρώ

Πατάτες 1,2 το κιλό

Τυρί φέτα (13 ευρώ το κιλό) 6,5 ευρώ

Caseri graviera (17,90 ευρώ το κιλό) 9 ευρώ

Εμφιαλωμένο κρασί (0,750 ml) 14 ευρώ

Αναψυκτικά (8 × 0,85 ευρώ) 7 ευρώ

Μπύρες (2 x 2,10 ευρώ) 4,20 ευρώ

Μελομακάρονα Κουραμπιέδες (1 κιλό) 16 ευρώ

Γλυκά 12 ευρώ

Φρούτα 3 ευρώ

Γαλοπούλα γεμιστή 12 ευρώ

Σύνολο: 147,15.

Ελεγχος

«Όσον αφορά τους ελέγχους, πράγματι, όταν έχουμε πολύ υψηλή ζήτηση για προϊόντα, είναι σαφές ότι υπάρχουν ευκαιρίες για όσους θέλουν να επωφεληθούν σε βάρος των καταναλωτών στο σύνολό τους. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όχι μόνο σε {επίπεδο} ελεγκτικού μηχανισμού, αλλά και σε {επίπεδο} καταναλωτή», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, υπενθυμίζοντας τον ηλεκτρονικό και τηλεφωνικό τρόπο υποβολής παραπόνων:

– στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου μέσω kataggelies.mindev.gov.gr

-και γραμμή 1520

Leave a comment