ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σκρέκας: Πιο εντατικοί έλεγχοι στο βρεφικό γάλα – «Μπλοκάρει» για 6 μήνες τιμές 1.300 προϊόντων

Η Ελλάδα είναι η χώρα με την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη ιδεών και μια από τις 35 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης

(*6*)

Από 30% έως 213% ακριβότερο είναι η τιμή του βρεφικού γάλακτος στην ελληνική αγοράστρια – επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μετά τη δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να πλησιάσει ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. αν και η μείωση είναι ήδη ορατή σε ορισμένες μάρκες .

Η καταπολέμηση της ακρίβειας θα συνεχιστεί μέχρι να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός και να ενταθούν οι έλεγχοι καθώς και μέτρα τόνωσης του ανταγωνισμού, πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «μπορεί να μην φαίνεται ακόμα στην τσέπη, αλλά η δέσμη μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση σταδιακά φέρνοντας αποτελέσματα. Σταθεροποίηση των τιμών μειωμένη κατά 5% έχει εξασφαλιστεί για 1.300 προϊόντα και θα ισχύει για 6 μήνες, είπε ο Σκρέκας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Βρεφικό γάλα: Η Ελλάδα είναι το πιο ακριβό στην Ε.Ε [πίνακας]

Η ανασκόπηση των τιμών σε σχέσης με άλλες χώρες έδειξε ενδεικτικά ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Ελλάδα είναι στο {επίπεδο} του 25%, ενώ στη Βουλγαρία σε {επίπεδο} διετούς είναι 35%, στη Ρουμανία 29% και στην Ισπανία 27% – πρόσθεσε. . Ο κ. Σκρέκας, επισημαίνοντας, όπως είπε, τρεις χώρες παρόμοιες με την Ελλάδα.

«Οι αιτίες που οδηγούν στην ακρίβεια είναι πολυπαραγοντικές».

Ένας από τους παράγοντες είναι η αύξηση του κόστους χρήματος, δηλαδή η αύξηση των επιτοκίων.

Αύξηση του μισθολογικού κόστους καθώς οι μισθοί αυξάνονται και στην Ελλάδα και γενικότερα σε παγκόσμιο {επίπεδο}, γεγονός που συμβάλλει στην ακρίβεια.
Οι κύριοι λόγοι για την ακρίβεια περιελάμβαναν διακοπές στις αλυσίδες εφοδιασμού που προκλήθηκαν από πολέμους. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και οι τεράστιες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, όπως το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή και τα πορτοκάλια, οδήγησαν επίσης σε κατακόρυφη αύξηση των τιμών των βασικών προϊόντων διατροφής, ιδιαίτερα της μεσογειακής διατροφής, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. .

«Ως κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν οι τιμές των προϊόντων και, αν είναι δυνατόν, ακόμη και να αρχίσουν να πέφτουν», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα ανάμεσα στις 35 πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Σε ό,τι αφορά τους μισθούς, ο Κώστας Σκρέκας απάντησε: «Το 2019 η Ελλάδα κατετάγη προτελευταία στη ζώνη του ευρώ όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη ιδεών. Το 2023, η Ελλάδα ήταν μεταξύ των τριών πρώτων χωρών της ευρωζώνης όσον αφορά το ρυθμό ανάπτυξης.

Το 2019 η Ελλάδα ήταν παραδείγματα κακής οικονομικής πολιτικής και το 2023, σύμφωνα με το περιοδικό Economist, έγινε η χώρα της χρονιάς στον κόσμο, η χώρα με την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη ιδεών και μια από τις 35 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. . Φυσικά, πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα και φυσικά θα πρέπει να δούμε μεγαλύτερη ανάπτυξη ιδεών από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη για πολλά χρόνια, αν θέλουμε να πλησιάσουμε το μέσο ευρωπαϊκό βιοτικό {επίπεδο} των ελληνικών νοικοκυριών.

Τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας εξακολουθούν να είναι τεράστια και οι μισθοί εξακολουθούν να είναι χαμηλότεροι από τον μέσο μισθό στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, η κυβέρνησή μας θα συνεχίσει τις οικονομικές πολιτικές της και το επόμενο διάστημα για να εξασφαλίσει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη ιδεών που θα προσφέρει στην ελληνική οικογένεια περισσότερες θέσεις εργασίας και υψηλότερα εισοδήματα».

Τρία νέα αναπτυξιακά εκπαιδευτικά προγράμματα το 2024

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε τρία εκπαιδευτικά προγράμματα που, όπως είπε, ενισχύουν τη βιομηχανική και παραγωγική βάση της χώρας με στόχο την «επανβιομηχάνιση» στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί στον βασικό πυλώνα ανάπτυξης που είναι ο τουρισμός και να αναπτύξει και άλλους τομείς ώστε να έχουμε μια πολυδιάστατη αναπτυξιακή πολιτική. Η βιομηχανία, η μεταποίηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και οι κλάδοι που σχετίζονται με κρίσιμες πρώτες ύλες, καθώς και η έρευνας και η τεχνολογία είναι οι τομείς που θα στηριχθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης με νέα αναπτυξιακά εργαλεία το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Leave a comment