ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Εκπτώσεις: Πώς να αποφύγετε τις διαδικτυακές απάτες

Δύο στους δέκα Έλληνες καταναλωτές λένε ότι τους απάτησαν – η Klarna δίνει {συμβουλές} για ασφαλείς διαδικτυακές αγορές

Δύο στους 10 Έλληνες καταναλωτές δήλωσαν ότι είχαν βιώσει διαδικτυακή απάτη κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου στο παρελθόν, με το υψηλότερο ποσοστό να είναι ηλικίας 18-26 ετών (26%), σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Klarna σε συνεργασίας με την εταιρεία έρευνας καταναλωτών Nepa customs γύρω από το κόσμος. Ταυτόχρονα, το 19% των παγκόσμιων καταναλωτών απάντησε θετικά, υποδεικνύοντας ότι ο κίνδυνος διαδικτυακής απάτης κατά τις ηλεκτρονικές αγορές είναι προφανής, ειδικά κατά τις πολυάσχολες περιόδους αγορών, όπως η περίοδος των πωλήσεων.

Για τις χειμερινές εκπτώσεις, η Klarna συμβουλεύει τους καταναλωτές για το πώς να ψωνίζουν με ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Οι εκπτώσεις είναι πολύ υψηλές

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα που προσφέρουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις (ειδικά σε γνωστές μάρκες) μπορεί να αποτελούν ένδειξη απάτης, επομένως οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με πολύ χαμηλές τιμές.

Όνομα και περιγραφή πλαστών καταστημάτων

Ένα κοινό χαρακτηριστικό των πλαστών καταστημάτων είναι η χρήση ονομάτων ιστοτόπων που μοιάζουν με γνωστές μάρκες αλλά έχουν μικρές διαφορές. Εάν το όνομα του ιστότοπου δεν ταιριάζει με τα προϊόντα που προσφέρει το κατάστημα, μπορεί να υποδηλώνει ψεύτικο κατάστημα. Επιπλέον, ένα άλλο σημάδι μη αυθεντικού καταστήματος είναι τα λάθη (ορθογραφικά, τυπογραφικά λάθη, λανθασμένη διατύπωση) στα κείμενα και το περιγραφή της ιστοσελίδας.

Μέθοδοι πληρωμής

Τα ύποπτα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν μερικές φορές να εντοπιστούν από τους τρόπους πληρωμής που προσφέρουν ή από αυτούς που δεν είναι διαθέσιμοι. Αυτά τα καταστήματα προτιμούν συχνά να πληρώνουν προκαταβολικά, επειδή δυσκολεύουν τους αγοραστές να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Από την άλλη πλευρά, δεν γίνονται δεκτοί τρόποι πληρωμής όπως πάγια χρέωση ή αγορές μέσω Klarna, κυρίως επειδή οι τελευταίες παρέχουν πρόσθετη προστασία στον αγοραστή. Όταν ψωνίζετε με την Klarna, έχετε ένα επιπλέον {επίπεδο} ασφάλειας όταν κάνετε αγορές στο διαδίκτυο, προστατεύοντάς σας από ύποπτα καταστήματα.

Ασαφής πολιτική επιστροφών

Ένα αξιόπιστο κατάστημα θα παρέχει σαφείς οδηγίες για το πώς να επιστρέψει ένα προϊόν και τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής εάν δεν είναι ικανοποιημένος με την αγοράστρια του. Αντίθετα, τα πλαστά καταστήματα έχουν συχνά πολιτικές επιστροφών που είναι δύσκολο να κατανοηθούν, είναι δύσκολο να βρεθούν στον ιστότοπο ή μπορεί να μην υπάρχουν καθόλου.

«Με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, η επισκεψιμότητα των ηλεκτρονικών καταστημάτων αναμένεται να αυξηθεί. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ψωνίζουν διαδικτυακά καθώς υπάρχει κίνδυνος διαδικτυακής απάτης από σκιερά καταστήματα. Με την Klarna, οι χρήστες έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να πάρουν τον έλεγχο των οικονομικών τους και ένα επιπλέον {επίπεδο} προστασίας κατά την πραγματοποίηση πληρωμών», δήλωσε ο Ηλίας Πιτσάβος, επικεφαλής της Klarna στην Ελλάδα.

Leave a comment