ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Folli Follie: Αγώνας για την απελευθέρωση της περιουσίας – πότε θα αποφασίσει το δικαστήριο

Στις 23 Ιανουαρίου θα ληφθεί η απόφασης για την επιβίωση του ομίλου, αναφέρουν στο «ΟΤ» πηγές της εταιρείας.

Κάθονται στα «αναμμένα κάρβουνα» της Folli Follie περιμένοντας την απόφασης για την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της πολύπαθης εταιρείας. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απόφασης του Αρείου Πάγου στο οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 23 Ιανουαρίου.

Κύκλοι κοντά στη διοίκηση της εταιρείας, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιώργο Σάμιο (διορίστηκε με δικαστική απόφασης το 2020 κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), τονίζουν τη σοβαρότητα της στιγμής, συνδέοντας άμεσα την απόφασης με το ενδεχόμενο συνέχισης του έργου της Folli Follie.

Folli Follie: Αποσύρονται οι μετοχές της εταιρείας από το Χρηματιστήριο

«Είναι θέμα ζωής και θανάτου…» – τονίζουν και ελπίζουν να αντιληφθούν όλοι τη σημασία της απελευθέρωσης των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων, αλλά και των προσπαθειών που καταβάλλει το κράτος για αποφυγή κατάρρευσης. Πρόκειται για ακίνητα που περιλαμβάνουν κτίρια, οικόπεδα και οικόπεδα αξίας 28 εκατ. ευρώ και μετρητά από μερίσματα αξίας άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα, αυτό ανέφερε και ο κ. Σάμιος, ο οποίος δήλωσε ότι χωρίς αυτούς η εταιρεία δεν θα επιβιώσει ούτε 6 μήνες. Και αυτό συμβαίνει, όπως σημείωσε, γιατί οι ομολογιούχοι ενδέχεται να αποχωρήσουν από τη συμφωνία εξυγίανσης που έχει συναφθεί, εκθέτοντας την επιβίωσή της σε άμεσο κίνδυνο.

Αλλαγή στην παράγραφο πέντε

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, σχετικά με τη σχετική αίτηση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι ζημιωθέντες επενδυτές, ζήτησε στα μέσα Οκτωβρίου πέρυσι να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Αθήνας. Συμβούλιο Εφετών, βάσει του οποίου ελήφθη η απόφασης αποδέσμευσης μιας σειράς περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία «διάσωσης» της Folli Follie.

Έτσι, η υπόθεση οδηγήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο πρόκειται να αποφασίσει στις 23 Ιανουαρίου αν θα παραδοθεί το επίδικο ακίνητο.

Χωρίς τραπεζικό δάνειο για σχεδόν 6 χρόνια!

Η Folli Follie λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια χωρίς πίστωση, αποπληρώνοντας τα αγορασμένα προϊόντα σε μετρητά. Αυτή τη στιγμή διαθέτει περίπου 70 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία και προσπαθεί να ξαναχτιστεί με νέες συνεργασίες αφού έχασε τα 42 brands που αντιπροσώπευε, κυρίως τη Nike, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Στις 29 Δεκεμβρίου η διαπραγμάτευση των μετοχών της ανεστάλη στο διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς η διαπραγμάτευση είχε διακοπεί εδώ και καιρό και δεν υπήρχε προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης της αξίας της.

Έκθεση – kolafos

Τον Μάιο του 2018, ο Grego Gabriele, ιδρυτής της QCM, αποκάλυψε σε μια έκθεση το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό και χρηματιστηριακό σκάνδαλο στην ελληνική ιστορία. Και έδωσε τη «μίζα» για να αρχίσουν να αναδεικνύονται ορισμένες πτυχές του θέματος.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν ταραχώδεις: η ελληνική δικαιοσύνη ανέλαβε την εξουσία και έστειλε την οικογένεια Κουτσολιούτσου, τους ιδρυτές και βασικούς μετόχους και άλλα σχετικά πρόσωπα στο εδώλιο για να δικαστούν με σοβαρές κατηγορίες.

Τελικά, μετά από περαιτέρω αναβολές και διακοπές που… μηδένισαν το ρολόι της δικαιοσύνης, η δίκη ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2023. Εν τω μεταξύ, οι προφυλακιστέοι Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Τζόρτζης Κουτσολιούτσος κατάφεραν να αφεθούν ελεύθεροι υπό αυστηρές προϋποθέσεις. πριν από το τέλος των 18 μηνών.

Αγωγή

Στη δίκη που βρίσκεται σε προοδευτικότητα, αποκαλύπτονται συγκλονιστικά στοιχεία για τα «έργα και μέρες» της οικογένειας Κουτσολιούτσου που ηγείται της εταιρείας. Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένες δύο συναντήσεις, 17 και 18 και άλλες τρεις θα γίνουν την προτελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Leave a comment