Η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φιλοξενεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα φιλοξενήσει την 49η ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Οργανισμού Επιτροπών Κινητών Αξιών (IOSCO) στην Αθήνα στις 26-28 Μαΐου 2024.
Για πρώτη φορά σε περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας του Παγκόσμιου Οργανισμού, η Σύνοδος πραγματοποιείται στην Ελλάδα και η ατζέντα της περιλαμβάνει θέματα όπως προκλήσεις και προοπτικές στον τομέα της βιώσιμης χρηματοδότησης, τεχνολογική ανάπτυξη ιδεών στις κεφαλαιαγορές, εξωστρέφεια των κεφαλαιαγορών ανά ήπειρο. , χρηματοοικονομικές γνώσεις και άλλα τρέχοντα ζητήματα που επηρεάζουν τις κεφαλαιαγορές σε όλο τον κόσμο και τον χρηματοπιστωτικό τομέα γενικότερα.
Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Διατίθενται σχετικές πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Συνέλευσης.
Ποια είναι τα σχέδια των 10 «μεγάλων» AX για το 2024
Η IOSCO ιδρύθηκε το 1983 και τα μόνιμα μέλη της αντιπροσωπεύουν πάνω από το 95% των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών σε περισσότερες από 131 δικαιοδοσίες, και έχει τριάντα τέσσερα (34) συνδεδεμένα μέλη και εβδομήντα τέσσερα (74) συνδεδεμένα μέλη (. συνδεδεμένα μέλη) χωρίς ψήφο δικαιώματα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, στις 29 Μαΐου 2024, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Hyatt το Συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τίτλο: «Κλίμα στο Κέντρο Οικονομίας».
Εκτός από τα μέλη της IOSCO, στη διάσκεψη της Επιτροπής θα συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες, τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα και την Ένωση Κεφαλαιαγορών στην ΕΕ, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εκπρόσωποι εποπτικές αρχές της κεφαλαιαγοράς από όλο τον κόσμο όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, το Χονγκ Κονγκ, η Ιρλανδία, η Σιγκαπούρη, επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού τομέα και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλους θεσμικούς παράγοντες που θα συζητήσουν την τρέχουσα τις εξελίξεις στις κεφαλαιαγορές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη ιδεών και την κλιματική αλλαγή, καθώς και τις συνέπειες για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την ελληνική οικονομία γενικότερα.