ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ακρίβεια: Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση

Η Ελλάδα είναι δεύτερη στον πληθωρισμό των τροφίμων εδώ και έξι μήνες – συζήτηση για τη δικαιοσύνη θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο στις 24 Μαΐου

Η κυβέρνηση αντλεί πυρά από την αντιπολίτευση για ακρίβεια και κερδοσκοπία σε είδη πρώτης ανάγκης, συνθήκες που καθιστούν δυσβάσταχτη τη μηνιαία οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών.

Ακρίβεια: Βαρόμετρο ευρωεκλογών – το παζλ των αναποφάσιστων

Σε συνέντευξή της στο MEGA η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε ότι η ΝΔ είναι στην εξουσία εδώ και 5 χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα για να μπει τέλος στις εικασίες. «Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως επιμένουμε», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι «υπάρχει τεράστια αδικία, ασκείται συνεχώς φορολογική πίεση στους φορολογούμενους. Βλέπουμε και ακούμε τον Πρωθυπουργό και τη διοίκηση της ΝΔ να ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να καταπολεμήσουν την κερδοσκοπία και την ακρίβεια με την επιστολή του φερόμενου Πρωθυπουργού».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρης Παπαδημητριάδης, μιλώντας χθες στο MEGA, επεσήμανε ότι «εδώ υπάρχει ακρίβεια και ο κόσμος δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Η χώρα μας είναι δεύτερη από κάτω σε πληθωρισμό. Σχέδιο νόμου για τις φορολογικές ελαφρύνσεις στις οικογένειες παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση μπορεί να φορολογήσει τα υπερκέρδη, αλλά επιλέγει να μην το κάνει».

«Η ακρίβεια έχει όνομα Μητσοτάκης»

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Σάκης Αρναούτογλου, τόνισε στο MEGA ότι είναι ζητήματα που έπρεπε να είχαν λυθεί εδώ και καιρό. «Δεν κάνουν τέτοια πράγματα την τελευταία στιγμή. Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών προκαλεί μόνο περισσότερα προβλήματα», υποστήριξε.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές φέρει ουσιαστικά το όνομά του και αυτό θα πρέπει να το θυμούνται οι ψηφοφόροι όταν πάνε να ψηφίσουν. Εκτός από την ψήφο της ΝΔ, το όνομα του Πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται από ακρίβεια που έχει πλέον μετατραπεί σε ντροπή, με {αποτέλεσμα} να μειώνονται τα εισοδήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και ο πληθωρισμός των τροφίμων που είναι 5,4%, υπερδιπλάσιος από αυτόν της ευρωζώνης.

Δείτε τι είπε το MEGA:

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο. Στα Βριλήσσια, όπου βρέθηκε, αναφέρθηκε και πάλι στην επιστολή της Ούρσουλα φον ντερ Λέινερ που απευθύνεται σε πολίτες που πλήττονται από τον υψηλό πληθωρισμό, η οποία φέρει την υπογραφή της.

Στις 24 Μαΐου, συζήτηση για την ακεραιότητα στο κοινοβούλιο

Να σημειωθεί ότι η τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή πριν τις ευρωεκλογές είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 24 Μαΐου, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση για την {αξιοπιστία} και τις εικασίες.

Το αίτημα για την έναρξη της συγκεκριμένης συζήτησης υποβλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τις 23 Απριλίου με επιστολή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλου, «για την εξαιρετική του ακρίβεια, τα υπερβολικά κέρδη των ολιγοπωλίων και την άρνηση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα προς όφελος. ελληνική κοινωνία και οικονομία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού τροφίμων εδώ και έξι μήνες

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τελικά στο 3,2% τον Απρίλιο, παραμένοντας πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης για έβδομο συνεχόμενο μήνα, ο οποίος ανήλθε κατά μέσο όρο στο 2,4%.

Εξάλλου, σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα «αυξήθηκε» κατά 0,9 μονάδες.

Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας κατατάσσεται 7η ως προς τον γενικό δείκτη σε {επίπεδο} ευρωζώνης και 2η ως προς τον πληθωρισμό των τροφίμων (για 6 μήνες σταθερά πίσω από τη Μάλτα – τον Οκτώβριο η Ελλάδα ήταν στην 1η θέση).

Όπως προκύπτει, ο πληθωρισμός των τροφίμων στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 5,3% (από 5,4% τον Μάρτιο), πίσω από τη Μαλτέζικη 5,9% (από 6,2% τον Μάρτιο) και χειρότερο από 4,8% (4,4% τον Μάρτιο) την Ισπανία. Ουσιαστικά, φαίνεται ότι τα αντιχρονικά μέτρα του Σκρέκη, που άρχισαν να εφαρμόζονται την 1η Μαρτίου, δεν απέδωσαν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Απρίλιο, οι μεγαλύτερες αυξήσεις από έτος σε έτος στην κατανάλωση τροφίμων σημειώθηκαν στο ελαιόλαδο (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρια (10,6%) και στο ρύζι (8,5%). , ενώ οι τιμές των μεταλλικών νερών -αναψυκτικών και χυμών τροφίμων- αυξήθηκαν κατά 12,5%.

Πηγή:στα ελληνικα