ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat): Να αλλάξουμε άμεσα παραγωγικό μοντέλο και νοοτροπία – Γκάζι στις μεταρρυθμίσεις

Προειδοποιητικά σήματα για την παραγωγική οργάνωση της ελληνικής οικονομίας έδωσε ο γενικός διευθυντής της Intracat

Επίμονο και αποφασιστικό σπριντ προς τις μεταρρυθμίσεις ζήτησε από την κυβέρνηση ο Αλέξανδρος Εξάρχου, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Intracat, κατά τη διάρκεια του πρώτου διεθνούς συνεδρίου TMEDE «Επαναπροσδιορίζοντας τους Μελλοντικούς Ορίζοντες».

Αλέξανδρος Εξάρχου: «Υψηλότερα EBITDA για το 2024»

«Ριζική ανατροπή, όσοι δεν μπορούν να πάνε».

«Ξαφνικά βλέπουμε ότι παρόλο που ο Πρωθυπουργός και η κεντρική κυβέρνηση προσπαθούν να τονώσουν τις επενδύσεις, κάποιοι δεν το ακολουθούν, όσοι αναλαμβάνουν υπεύθυνες θέσεις πρέπει να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Το παραγωγικό μοντέλο στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει, ο χρόνος μέχρι το 2032 τελειώνει (τότε ξεκινά και πάλι η αποπληρωμή των τόκων για το ελληνικό χρέος), αλλά η οικονομία εξακολουθεί να βασίζεται βασικά στην κατανάλωση και τον τουρισμό, σκεφτείτε έναν ξένο να συζητά για μια επένδυση για μήνες , τι δεν θα γίνει, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η φοβία ευθύνης για την κυβέρνηση, αυτό που πέτυχε η κυβέρνηση στην πρώτη περίοδο είναι η διάσωση, όχι η νίκη, υπάρχουν πολλά ακόμα να κάνουμε, δεν έχουμε κάνει ριζικές αλλαγές στο οικονομία. Όσοι κατέχουν υπεύθυνες θέσεις πρέπει να αποχωρήσουν, αλλιώς να παραιτηθούν, να αλλάξει η παραγωγική βάση της οικονομίας», τόνισε ο Εξάρχου, ο οποίος εκτίμησε την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για «την ταχύτητα και την {αποτελεσματικότητα} που επέδειξαν στο πρόσφατο περιστατικό. με το βυτιοφόρο που πήρε φωτιά στην Ε.Ο σε Αθήνα και Κόρινθο.

“Προσωρινά αποθηκευμένο, νέο μοντέλο παραγωγής έως το 2032”

«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να απορροφήσουμε τους πόρους του Ταμείου Ανασυγκρότησης, ώστε να προχωρήσουν τα έργα, χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις, αλλά πάνω από όλα αλλαγή νοοτροπίας, το Ταμείο είναι το μεγαλύτερο εργαλείο που έχουμε για να δημιουργήσουμε μια νέα παραγωγική οργάνωση στο οικονομία, αλλά το ίδιο το Ταμείο δεν αρκεί, θα μας πάει μόνο ως εδώ, αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο μέχρι το 2032, θα αντιμετωπίσουμε χειρότερη κρίση από το 2010 και το 2015, σωθήκαμε προσωρινά, αν πάει κάτι λάθος, θα βρεθούμε ξανά σε κρίση, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με μεγαλύτερο θάρρος και αποφασιστικότητα», κατέληξε.