ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Folli Follie: Ακόμα ένα πραξικόπημα στα περιορισμένα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να ακυρώσει την απόφασης του Συμβουλίου Εφετών – Διοικητικού Συμβουλίου και ομολογιούχων της εταιρείας σε αναμμένα κάρβουνα

Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς σέρνεται η υπόθεση αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie ύψους 33 εκατ. ευρώ και στο μεταξύ σε πλήρη προοδευτικότητα βρίσκεται η απολογία των βασικών κατηγορουμένων για τους πλαστογραφημένους ισολογισμούς της εταιρείας.

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: «Ήξερα κάθε ευρώ στην ομάδα μου»

Το Έκτο Κακουργιοδικείο του Αρείου Πάγου ανέτρεψε τη βούληση του Εφετείου, κρατώντας δεσμευμένα τα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie.

Η παραπάνω κατάσταση «αφορά» τη νέα διοίκηση της Folli Follie και τους ομολογιούχους, καθώς ορισμένα περιουσιακά στοιχεία κρίνονται «κλειδί» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της πολύπαθης εταιρείας. Μια συμφωνία που καθυστέρησε για περίπου τρία χρόνια.

Αλλαγή στην παράγραφο πέντε

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, σχετικά με τη σχετική αίτηση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι ζημιωθέντες επενδυτές, ζήτησε στα μέσα Οκτωβρίου πέρυσι να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Αθήνας. Συμβούλιο Εφετών, βάσει του οποίου ελήφθη η απόφασης αποδέσμευσης μιας σειράς περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία «διάσωσης» της Folli Follie.

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 23 Ιανουαρίου. Τελικά, σήμερα προέκυψε ότι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να ανατρέψει την απόφασης του Συμβουλίου Εφετών.

Οι ομολογιούχοι καίγονται

«Το διοικητικό συμβούλιο και οι ομολογιούχοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα», λένε πηγές κοντά στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το δικαστικό πινγκ πονγκ με παγωμένα περιουσιακά στοιχεία δημιουργεί προβλήματα στην εξυγίανση μιας εταιρείας που έχει την πλάτη στον τοίχο.

Πώς θα αντιδράσει η νέα διοίκηση;

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία θα καταθέσει αίτηση απόλυσης μόλις δημοσιοποιήσει τη διαθήκη της, καθώς όλα δείχνουν ότι το δικαστήριο που εκδικάζει το σκάνδαλο μάλλον θα κρατήσει την απόφασή του μέχρι το τέλος της δίκης.

Ισχυρίζονται ότι τα κατασχεθέντα ακίνητα αποκτήθηκαν εγκαίρως πριν από την έναρξη της απάτης και μάλιστα από άλλη νομική οντότητα (Elmec) και ως εκ τούτου, όπως ισχυρίζονται, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν σχετίζονται με τη ζημία που υπέστησαν οι μέτοχοι και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να είχαν κατανεμηθεί σε μικρές μετόχους .

Ισχυρίζονται επίσης ότι «η απόλυση και {μεταφορά} τους στη νέα οντότητα που προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης οδηγεί σε – τουλάχιστον μερική – αποζημίωση των ομολογιούχων που εξαπατήθηκαν και ζημιώθηκαν από την παραποίηση οικονομικών καταστάσεων, ενώ η ελληνική εταιρεία, η οποία συνεχίζει να αποταμιεύει έγιναν και για την καταβολή νέων φόρων και εισφορών στο κράτος και για την πρόσληψη του προσωπικού του -όπως αναφέρει και η βούληση του Συμβουλίου Εφετών.

Ισχυρίζονται επίσης ότι εάν οι κατηγορούμενοι αθωωθούν, τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία θα αποδεσμευτούν και θα μεταφερθούν σε νέο φορέα όπως ορίζει η συμφωνία αναδιάρθρωσης και σε {περίπτωση} καταδίκης, το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν τα περιουσιακά στοιχεία θα δημευθούν ή όχι.

Χωρίς τραπεζικό δάνειο για σχεδόν 6 χρόνια!

Η Folli Follie λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια χωρίς πίστωση, αποπληρώνοντας τα αγορασμένα προϊόντα σε μετρητά. Αυτή τη στιγμή διαθέτει περίπου 70 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία και προσπαθεί να ξαναχτιστεί με νέες συνεργασίες αφού έχασε τα 42 brands που αντιπροσώπευε, κυρίως τη Nike, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Στις 29 Δεκεμβρίου διέκοψε και η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς η διαπραγμάτευση είχε διακοπεί εδώ και καιρό και δεν υπήρχε προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης της αξίας του.