ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ελίν: Η περιβαλλοντική της ατζέντα προχωρά – εστιάζοντας στη ρύπανση των λιμανιών

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ελίν σε συνεργασίας με τον οργανισμό Aegean Rebreath

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου έτους του προγράμματος No Pollution Source is Negligible με την Aegean Rebreath, η elin ανακοίνωσε ότι η δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας push θα ξεκινήσει στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής της ευθύνης.

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία της ελίν σε συνεργασίας με την Aegean Rebreath, έναν ολοκληρωμένο οργανισμό που εργάζεται για την προστασία και την ενίσχυση του θαλάσσιου περιβάλλοντος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από καύσιμα και πετρέλαιο στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Elin: Υψηλή κερδοφορία και το 2023 – Κύκλος εργασιών 2,48 εκατ. PLN

Πέρυσι, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με εκπροσώπους του Οργανισμού, επισκέφτηκαν τέσσερα νησιά του Δικτύου Γαλάζιων Δήμων: Σαντορίνη, Αλόννησο, Λευκάδα και Πόρο, όπου μοιράστηκαν με εκπροσώπους λιμενικών ταμείων και επαγγελματίες ψαράδες πολύτιμες γνώσεις που τους επιτρέπουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά με απειλές θαλάσσιας ρύπανσης. Παράλληλα, κατά την επίσκεψή της στα νησιά, η ελίν δώρισε εξοπλισμό πρόληψης της ρύπανσης για να παρέχει στις τοπικές κοινωνίες τα εργαλεία που χρειάζονται για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης.

Ρύπανση στα λιμάνια

Η πρωτοβουλία επεκτείνεται φέτος με την έναρξη του Marine Census, ενός ερευνητικού προγράμματος που έχει σχεδιαστεί για τη συλλογή και ανάλυση κειμένου δεδομένων σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση στα λιμάνια της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, αναγνωρίζοντας την έλλειψη συστηματικής καταγραφής και κατανόησης των επιπτώσεων της θαλάσσιας ρύπανσης στα ελληνικά νησιά, η Helin δώρισε ένα υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο όχημα (RoV) στην Aegean Rebreath.

Χάρη σε αυτό το ρομπότ, καθίσταται δυνατή η συστηματική συλλογή δειγμάτων νερού και ιζημάτων για την ανάλυση κειμένου σημαντικών παραμέτρων που σχετίζονται με την ποιότητα του νερού στα ελληνικά λιμάνια, αλλά και για την αποτελεσματική ανύψωση του διχτυού από τον πυθμένα. Στη συνέχεια, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών θα αναλύσει και θα αξιολογήσει τα δείγματα, προσφέροντας στις τοπικές κοινωνίες πολύτιμες γνώσεις τόσο για τις πηγές ρύπανσης όσο και για την ανάπτυξη ιδεών εξειδικευμένων πολιτικών για την αντιμετώπισή τους.

Στις αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμβάπτιση ρομπότ στη Σαντορίνη, η οποία σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του προγράμματος και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επισκέψεις σε Πάρο και Αντίπαρο για {μεταφορά} αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και κατάρτιση στις τοπικές νησιωτικές κοινότητες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Rebreath, Γιώργος Σαρελάκος, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασίας: «Ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα που υλοποιήσαμε με επιτυχίας σε συνεργασίας με την Ελίν μπαίνει στην επόμενη φάση του και ενισχύεται με ένα πολύτιμο εργαλείο. Χάρη στην κατάλληλη τεχνολογία και τη συνέχιση του πρώτου πυλώνα των δραστηριοτήτων του προγράμματος, στόχος μας είναι να συμβάλουμε σημαντικά στην καταπολέμηση της ρύπανσης και στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Elin που συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο μας».

Η Ράνια Καμπουροπούλου, Διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της elin, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που επεκτείνουμε τη συνεργασίας μας με την Aegean Rebreath. Η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και η στήριξης των τοπικών κοινωνιών βρίσκονται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών που υλοποιούμε. Ο πρώτος χρόνος του προγράμματος έτυχε θετικής υποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες, επομένως ενισχύουμε την πρωτοβουλία να τους παρέχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες και όλα τα χρήσιμα εργαλεία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τυχόν ρύπανσης του θαλασσινού νερού».