Στη γενική συνέλευση του ΟΤΕ, ο Μιχάλης Χαμάζ μίλησε για τον Όμιλο, τον ανταγωνισμό, τις οπτικές ίνες και… τις διακοπές του
Ο Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος αποχωρεί από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μετά από 14 χρόνια, ήταν φυσικά το πρόσωπο της ημέρας της γενικής συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου ΟΤΕ.
Η ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα, το πολύχρονο χειροκρότημα τόσο κατά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Τσαμάζ όσο και μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης και το φιλικό χτύπημα στην πλάτη του Μιχάλη Τσαμάζ από τον Οικονομικό Διευθυντή Χαράλαμπο Μαζαράκη είναι τα «στιγμιότυπα» που το απαθανάτισαν. ημέρα.
Το μήνυμα του αποχωρισμού του Chamaz: Ο ΟΤΕ είναι μια εντελώς νέα εταιρεία σήμερα
Στο ερώτημα «πού πας», δηλαδή τον επόμενο στόχο καριέρας, ο Μιχάλης Χαμάζ διατήρησε την ένταση απαντώντας λακωνικά «πάω διακοπές», ενώ στη δεύτερη προσπάθειας να πυροδοτήσει τον επόμενο σταθμό στην επαγγελματική διαδρομή του, η απάντηση ήταν επίσης λακωνικά: «δεν θα είναι στις τηλεπικοινωνίες».
Μάλιστα, υπήρξαν και μικρομέτοχοι που ζητούσαν πεισματικά την παραίτηση του Κώστα Νεμπή, ο οποίος από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλουπου δεν εμφανίστηκαν στη γενική συνέλευση των μετόχων.
«Ο ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα», είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κατά την εισαγωγική του ομιλία στην 72η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων, ενώ τόνισε ότι μετά από περίπου 14 χρόνια, ο ΟΤΕ είναι σήμερα μια εντελώς νέα εταιρεία. ξαναχτίστηκε από την αρχή.
Εξάλλου, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, ο Μιχάλης Χαμάζ τόνισε ότι το ότι μια επιχειρηματίας χτίστηκε σε γερές βάσεις γίνεται κατανοητό όταν «αφαιρείται» η κορυφή της διοικητικής πυραμίδας και όλα λειτουργούν άψογα.
Chamaz: Ο DT δεν θα «βγάλει» τον ΟΤΕ
Απαντώντας σε ερώτηση μικρομετόχων του Ομίλου ΟΤΕ σχετικά με το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, το οποίο, όπως αναφέρθηκε, εφαρμόζεται εδώ και έξι χρόνια, ο Χαράλαμπος Μαζαράκης, οικονομικός διευθυντής του ΟΤΕ, επεσήμανε ότι πρόκειται για κοινή πρακτική και όχι επινόηση διοίκηση του Ομίλου.
Όπως είπε ο κ. Μαζαράκης, πρόκειται για μια τακτική φιλική προς όλους τους μετόχους, αλλά, όπως σημείωσε, είναι σημαντικότητα και ο τρόπος που εφαρμόζεται: η τοποθέτηση γίνεται από τη Morgan Stanley και ρυθμίζεται από το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, αλλά δεν επηρεάζουν τη ροή του εμπορίου.
Στο ίδιο θέμα, ο Μιχάλης Χαμάζ σημείωσε ότι «δεν θα κάναμε κάτι που είναι παράνομο». Αναφερόμενος στο ποσοστό των μετοχών του Ομίλου που κατέχει η Deutsche Telekom, ο κ. Chamaz υπενθύμισε ότι από την αρχική αγοράστρια των μετοχών, ο γερμανικός πάροχος τηλεπικοινωνιών είχε τον ίδιο έλεγχο που έχει ακόμα και σήμερα, χάρη σε premium 4 ευρώ για την αγοράστρια. τιμή 25 ευρώ.
«Επομένως, ακόμη και με το 30% των μετοχών, η DT είχε την πλειοψηφία», κατέληξε ο κ. Chamaz, τονίζοντας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στον έλεγχο της DT, ενώ μετά από ερώτηση μετόχου μειοψηφίας δήλωσε ότι δεν βλέπει λόγο για τον οποίο η Deutsche Telekom « διαγραφή» του ΟΤΕ από το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Αυξήσεις τιμών και ανταγωνισμός
Αναφερόμενος στις τιμές χονδρικής του ΟΤΕ, ο κ. Chamaz ανέφερε ότι ο Όμιλος προσφέρει κλιμακούμενες τιμές χονδρικής, με στόχο την αύξηση της χρήσης ινών και την επιτάχυνση της διείσδυσης.
Γενικότερα, αναφερόμενος στις (μη) αυξήσεις στις τιμές λιανικής, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ τόνισε ότι παρά την έλλειψη αυξήσεων, όλα τα πρόσθετα κόστη που εμφανίστηκαν πρόσφατα (π.χ. ενέργεια) καλύφθηκαν από αυξημένα έσοδα.
Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Χαμάζ, ο ΟΤΕ είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές εταιρείες σε ευρωπαϊκό {επίπεδο} στον συγκεκριμένο κλάδο και εξήγησε ότι η πολιτική του Ομίλου διαχρονικά, από την Cosmote, δεν ήταν να αυξήσει τις τιμές, αλλά να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες στον πελάτη. «Σκοπός, εμπειρίας πελάτη», κατέληξε.
Ομολογιακό δάνειο και δωρεάν διασπορά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ομολογιακό δάνειο που ανακοινώθηκε την ΠέμπτηΟ Χαράλαμπος Μαζαράκης είπε ότι είναι μόλις τέσσερις μήνες και έχει γίνει συγκεκριμένη κίνηση γιατί ο ΟΤΕ διανύει περίοδο υψηλών εξόδων (μερισμάτων), ενώ εξήγησε ότι το επιτόκιο διαμορφώνεται με βάση το Euribor. «Ήταν η φθηνότερη κίνηση σε σύγκριση με άλλες εναλλακτικές λύσεις», κατέληξε ο Μαζαράκης.
Σε ερώτηση για τη δωρεάν διασπορά του Ομίλου, ο κ. Μαζαράκης απάντησε ότι αποτελεί το 37-38% των μετοχών της εταιρείας.
Chamaz τοποθέτηση οπτικών ινών και ανταγωνισμός
Αναφερόμενος στις οπτικές ίνες, ο κ. Chamaz είπε ότι είναι ένα έργο που «είναι εδώ για να μείνει» γιατί είναι μια τεχνολογία που έχει να παίξει ρόλο και στην κινητή τηλεφωνία.
Σχετικά με τον όψιμο διαγωνισμό που προέκυψε Η ΔΕΗ και το δικό μας χονδρικό δίκτυο οπτικών ινώνΟ Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε ότι ο ανταγωνισμός ήταν πάντα ευπρόσδεκτος και ειδικά στην {περίπτωση} των οπτικών ινών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο ήλιος λάμπει για όλους». Μάλιστα, θέλοντας να τονίσει ότι ο ΟΤΕ δεν φοβάται τον ανταγωνισμό, ο κ. Chamaz υπενθύμισε ότι «πριν από 15 χρόνια υπήρχαν αρκετές δεκάδες ανταγωνιστές».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μιλώντας ως ιδιώτης μετά τη γενική συνέλευση, ο κ. Chamaz εξέφρασε την άποψη ότι η ΔΕΗ δεν συνεχίζει να κάνει τέτοιες επενδύσεις σε οπτικές ίνες για να παραμείνει στο χονδρεμπόριο. Εκτίμησε ότι η ΔΕΗ θα μπει και στη λιανική τηλεπικοινωνιακή αγοράστρια εξαγοράζοντας μία εκ των Nova ή Vodafone.
Για κυβερνητικό κουπόνι σχετικά με τις επιδοτήσεις για συνδέσεις οπτικών ινών, ο Μιχάλης Χαμάζ δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που βοηθά στην αύξηση των πωλήσεων (από την πλευρά των προμηθευτών) και ως εκ τούτου είναι ευπρόσδεκτο. Ωστόσο, όπως τόνισε, πρόκειται για μια ενέργεια που βοηθά πρωτίστως τους καταναλωτές.