Αποτελέσματα της νέας μελέτης «CX Stories» που διεξήγαγε η Focus Bari
Δύο στους τρεις Έλληνες ελέγχουν online κριτικές και αξιολογήσεις πριν αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία και δύο στους τρεις λένε ότι έρχονται να κρίνουν οι ίδιοι μετά από μια εμπειρίας με έναν οργανισμό, αν η εμπειρίας ήταν καταπληκτική ή πολύ κακή.
Δημόσιο: Μέσω… AI αξιολόγησης
Αυτό είναι το {αποτέλεσμα} της νέας μελέτης «CX Stories», που πραγματοποιήθηκε από την Focus Bari σε όλη τη χώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο.
Θετικές και αρνητικές εμπειρίες
Αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνας, τρεις στους τέσσερις Έλληνες λένε ότι τους τελευταίους έξι μήνες είχαν εξαιρετική εμπειρίας με ιδιωτικό ή δημόσιο οργανισμό, αλλά και τρεις στους πέντε είχαν απογοητευτικές εμπειρίες στις οποίες όχι μόνο δεν υπηρέτησε, αλλά υπέφερε, θύμωσε, σκοπεύοντας να φύγει από έναν συγκεκριμένο οργανισμό.
Όπως σημειώθηκε, οι εμπειρίες των καταναλωτών αποτυπώνονται με τα δικά τους λόγια και είτε είναι θετικές είτε αρνητικές, βοηθούν τους οργανισμούς να βελτιώσουν τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες.
Οι Έλληνες καταναλωτές σε κλάδους και οργανισμούς βιώνουν τόσο θετικές όσο και αρνητικές εμπειρίες πελατών. (*2*)
Πώς οικοδομείται και καταστρέφεται η εμπειρίας του καταναλωτή
Επιπλέον, στο πλαίσιο της μελέτης, οι ίδιοι οι καταναλωτές περιγράφουν τι κάνει μια εξαιρετική εμπειρίας και τι τη χαλάει, εστιάζοντας κυρίως στο αν όντως τους παρέχεται υπηρεσία χωρίς προβλήματα, αν οι εταιρείες παρατηρούν και διορθώνουν τα λάθη τους και αν ανταποκρίνονται τις διαβεβαιώσεις που παρέχουν. κάντε στις διαφημίσεις σας.
Όπως σημείωσε η μελέτη, το πιο σημαντικό στοιχείο που μπορεί να κάνει μια εμπειρίας πελάτη αξέχαστη –αλλά και καταστροφική– είναι η συμπεριφορά, οι τρόποι, η ευγένεια και το γνήσιο ενδιαφέρον του προσωπικού. (*3*)