ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

L’Oréal Hellas: Ένα μικροδάσος αναπτύσσεται στην καρδιά της Αθήνας

Η L’Oréal Hellas, σε συνεργασίας με την πόλη της Αθήνας, αλλάζει το πρόσωπο της Άνω Κυψέλης για πάντα με ένα σχέδιο που κόβει την ανάσα

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στον συνεδριακό χώρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, του πρώτου Πράσινου Μουσείου της χώρας, η L’Oréal Hellas παρουσίασε σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου το ετήσιο σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρείας στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος L’Oréal for the Future. .

L’Oreal Hellas: Σπάει το φράγμα των 200 εκατ. ευρώ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, θεσμικών προσκεκλημένων και άλλων φορέων, ανακοινώθηκε το νέο εγχείρημα της L’Oréal Hellas, που συνίσταται στη παραγωγή μικροδάσους στην καρδιά της Αθήνας, σε συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων. .

Στα σύνορα Γκράβα και Άνω Κυψέλης, ο μικρός λόφος της Αλεπότρυπας, που αποτελεί πλέον ένα ζωντανό και ιστορικό τμήμα της συνοικίας, θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες ως {αποτέλεσμα} πιλοτικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν τη φύτευση σε μια πρώτη φάση περίπου 5.000 είδη φυτών (δέντρα και θάμνοι). Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η παραγωγή συνθηκών για τη παραγωγή ενός δάσους που σε μόλις 10 χρόνια θα αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ανάπτυξης ενός οικοτόπου 20-30 ετών, με πάνω από 10.000 είδη φυτών και πλούσια βιοποικιλότητα.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τον Ιάπωνα βοτανολόγο Akira Miyawaki και συμβάλλει στις προσπάθειες για προγραμματισμένη και συντονισμένη προστασία και ανάδειξη του πρασίνου ως βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Μάλιστα, με την ανάπτυξη ιδεών του μικροδάσους, η πόλη της Αθήνας θα γνωρίσει σπάνια οφέλη τα επόμενα χρόνια, όπως η βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής με μείωση της τοπικής θερμοκρασίας έως και 6 βαθμούς, απορροφώντας έως και 6 βαθμούς έως 400 κιλά CO2 ετησίως, καθώς και σημαντική ενίσχυση της τοπικής χλωροπανίδας.

«υποκείμενο ταυτότητας»

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, ο οποίος επεσήμανε τις προτεραιότητες του Δημαρχείου Αθηνών στον εκσυγχρονισμό του αστικού πρασίνου, λέγοντας: «Η πρόταση της L’Oréal Hellas για παραγωγή μικροδάσους. στην πιο πυκνοδομημένη και κατοικημένη περιοχή της Αθήνας, την Κυψέλη, βάζει τον δήμο σε δυναμική αρχή για την περιβαλλοντική του εκστρατεία και αγγίζει τον κεντρικό πυρήνα των δράσεών μας στην πόλη. Για εμάς το πράσινο στην Αθήνα είναι θέμα ταυτότητας από την προεκλογική περίοδο. Στους πρώτους 5 μήνες της θητείας μας ως δήμαρχος, καταφέραμε να φυτέψουμε πάνω από 2.000 δέντρα, τα μισά από αυτά που φυτεύτηκαν τα προηγούμενα 4 χρόνια, προστατεύοντας την κοινότητα με ένα σύγχρονο και αυστηρό Πράσινο Διάταγμα».

«Ένα πολύ φιλόδοξο έργο που απαιτεί κοινή προσπάθειας»

Η Alessandra Delfini, Εθνική Διευθύνουσα Σύμβουλος της L’Oréal Hellas, μίλησε για δραστηριότητες που σε τοπικό {επίπεδο} συμβάλλουν με σεβασμό στον σεβασμό των ορίων του πλανήτη, αλλά και στην ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της L’Oréal Hellas, που αποτελεί σταθερή προτεραιότητα. τονίζοντας: «Στη L’ At Oréal Hellas, επιδεικνύουμε τη συνεχή δέσμευσή μας για την Αειφορία, επενδύοντας μακροπρόθεσμα, αλλά και σε επιχειρηματικές λύσεις που βασίζονται σε βιώσιμες πρακτικές. Για εμάς, οι οικονομικοί και κοινωνικοί στόχοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Τα δεδομένα που χρησιμοποιούμε είναι πλήρως αξιόπιστα και ελέγχονται από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς. Ως εκ τούτου, οι δεσμεύσεις μας στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης συνάδουν πλήρως με τις αρχές του προγράμματος L’Oréal για το Μέλλον. Η πρωτοβουλία που ανακοινώνουμε σήμερα σε τοπικό {επίπεδο} για τη παραγωγή μικροδάσους στην περιοχή της Αθήνας είναι ένα πολύ φιλόδοξο έργο που απαιτεί συντονισμένη προσπάθειας για τη διάδοση των οφελών της βιοποικιλότητας στην πόλη και τους πολίτες της. “

Ταυτόχρονα, αναλύοντας τις βασικές παραδοχές του νέου εγχειρήματος, η Δήμητρα Πετρίδη, διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων και αρμοδιοτήτων στη L’Oréal Hellas, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες που κάνουν τη παραγωγή ενός μικροδάσους μια μοναδική διαδικασία γιατί μιμείται τον τρόπο που ένα δάσος. θα αναπτυσσόταν από το μηδέν εάν αποκλείονταν εντελώς η ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ο Φίλιππος Μιχόπουλος, Sustainability Leader της L’Oréal Hellas, ανέλυσε τις εκτενείς τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, τόσο σε {επίπεδο} προμελέτης όσο και στα πρώτα στάδια της υλοποίησής του.

Ο Joel Tronchon, Director of Sustainability for Europe, ήταν επίσης παρών μέσω διαδικτυακής σύνδεσης ως επίσημος προσκεκλημένος που μίλησε για τους πυλώνες του παγκόσμιου προγράμματος L’Oréal για το μέλλον και τις προτεραιότητες του Ομίλου σε διεθνές {επίπεδο}, με ιδιαίτερη έμφαση στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης , το οποίο έχει θέσει η ίδια η εταιρεία και σκοπεύει να εφαρμόσει έως το 2030.